English   


Acceptance Mark

  
Португалия - Страната на контрастите
« »

8 дни / 7 Нощувки

Дати на отпътуване:
26.09.2020г.,Цена от: 
1436 BGN 
Ден 1
Кацане на летището в Лисабон. Трансфер до хотел Vip Berna 3*. Настаняване. Нощувка.
Ден 2
Обиколка на Лисабон
Закуска в хотела.09:00 ч. - започване на обиколката с района на Belem, посещение на манастир "Жеронимуш",, Belem Tower (отвън). Отпътуване за Baixa, посещаваме Chiado, Largo do Camões, Bairro Alto, and Avenida da Liberdade. След 13:00 ч. свободно време в центъра на града. Вечерта допълнителна екскурзия по желание: Традиционна фадо вечеря .Нощувка.
Входна такса за манастир "Жеронимуш" - 10€/ на човек ( ако посетим манастир "Жеронимуш" ще имаме нужда от слушалки /whispers като цената е 2€ /на човек).
ПО ЖЕЛАНИЕ
ФАДО ВЕЧЕРЯ ШОУ - РЕСТОРАНТ "PATEO DE ALFAMA" Уебсайт: www.pateodealfama.com
Ден 3
Свободен ден. Закуска в хотела. Свободно време или целодневна екскрузия по желание - Синтра и Кабо да Рока. Нощувка в хотел Vip Berna 3* Лисабон.
Ден 4
Обидуш- Назаре- Batalha - Коимбра
Закуска в хотела. 08:30 ч. - Тръгване за Обидуш, бял средновековен град обграден от дворцови стени. Посещение на малката църква "Дева Мария". Свободно време, за да се насладите на древния дух на Обидуш. Продължаваме в Назаре, живописно рибарско градче След като го обиколим се отправяме към манастира Batalha (посещение). След това отпътуваме с автобус към невероятния град Коимбра, най-важната културологична точка в центъра на Португалия.
Била е столица на кралството в ранните дни на монархията (12 век). В Коимбра се намира един от най-важните университети в Европа. Посещение на новата и старата катедрала (преди или след университета на Коимбра, в зависимост от работното им време). Групата има резервация за посещение на университета на Коимбра (номера и времето ще бъдат съобщени). Настаняване в хотел Dom Luis 3* Коимбра. Вечеря в хотела (напитките не се включват). Нощувка.
Манастир Batalha - 6 €/ на човек Старата катедрала - 3 €/ на човек.
Ден 5
Коимбра - Гуирамеш - Брага
Закуска в хотела. 08:00 - Тръгване за Guimarães, разглеждане на забележителности, разходка по улица Санта Мария и посещение на двореца Ducal Palace (exterior). В Брага посещение на центъра на града (Старата катедрала), пешеходна разходка. След обяд посещение на Bom Jesus Sanctuary. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря с включени напитки включени в цената. Нощувка.
Ден 6
Брага - Порто
Закуска в хотела. 08:30 ч. - Тръгване за Порто. Разглеждане на забележителности и Stock Exchange Palace. В Порто ще имаме половин ден- Започваме с жп гара Сао Бенто известна със своите плочки и старата катедрала (Понте Дом Луис I / Ribeira Quarter). Посещение на църквата "Св. Франсис" и катедрабата.
Посещение на Port Wine и дегустация в избите на Port Wine във Vila Nova de Gaia. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 7
Авиеро - Tomar - Fatima
Закуска в хотела.
08:30 ч. - Отпътуване за Авиеро, известен със своите канали, ар нуво архитектура и цветни Moliceiros лодки. Градът е разположен на ръба на Ria de Aveiro, обширна солена водна лагуна, която е известна с морските водорасли, солта и изобилието от риба. Продължаваме към Томар, посещение на Convent of Christ и свободно време в града. Трансфер до хотела във Фатима. Вечеря и нощувка.
Ден 8
Закуска. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване с авиокомпания Уиз Еър за полет Лисабон - София.

Полетно разписание:
Превозвач: Wizz Air
София - Лисабон: излита: 12:40 / каца: 15:00 ч.
Лисабон - София: излита: 15:40/ каца: 21:40 ч.
Трансфер летище- хотел - летище:
Продължителност: Около 30 минути в посока с 3/4 * автобус.


Цената включва:
Самолетен билет София - Лисабон - София с редодовен полет на Wizz Air;
Летищни такси;
Трансфер летище - хотел - летище;
Регистриран багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
3 нощувки със закуски в хотел Vip Berna 3* или подобен в Лисабон;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Dom Luis 3* или подобен в Коимбра;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел Flag Braga 3* или подобен в Брага;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Sao Hose 4* или подобен във Фатима;
Панорамна обиколка на Лисабон;
Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре;
Посещение на манастира Баталха;
Панорамна обиколка на Гимараеш;
Целудневна екскурзия до Порто;
Паорамна обиколка на Фатима;
Медицинска застраховка "Асистънс" с покритие 10 000 евро;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".

Цената невключва:
Целодневна ексурзия до Синтра и Кабо да Рока с включени билет и транспорт - 126 лева на човек;
Фадо вечер - 122 лева възрастен/ 61 лева за деца до 11,99 г.;
Задължителен бакшиш за шофьорите и екскурзоводите в Лисабон, около 5 евро на ден;
Други разходи за мероприятия, посещавани по желание.
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета, цените са калкулирани с параметри 450$/ тон;
Общинска такса- заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".

Резервации:
Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договор.
Краен срок за плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 25 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯT има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯT прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯT има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯT има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯT може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯT дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯT дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.©DNDTRAVEL 2006.